lauantai 8. helmikuuta 2014

Torstain estereenejä

Moikkamoi ! 
Supersurkea videonmuokkaaja täälä terve.. Phuuh miten voi olla hankalaa, videonkäsittely ohjelmalla en saanut mitään aikaan, koska en vaan osaa ja youtuben supermuokkaimella sai vaan ODOTELLA useaan kertaan, mutta tässäpä nämä nyt olisivat. 
 Meillä on maneesissa niin haastava valaistus ja välimatkat, että en viitsi edes koittaa äidilleni (joka on yhtä lahjakas tekniikan kanssa kun minä) selostaa mitä asioita säätää, että saisi hyviä kuvia niin kaikki materiaali on videoina ja kuvattu siis omenalla, mutta mutterista laatua vaan lisää ! :) 

Normaalisti me siis verrytellään jo ennen valmennuksen alkua, mutta nyt kun kenttä ei ole ollut kunnossa kelien takia, niin ollaan verkattu ihan hallissa edellisen tunnin päätyttyä. Mun verkat noudattaa aina samaa kaavaa - käynnissä ja ravissa avut läpi, laukassa ensin hillitysti kevyessä istunnassa, sitten työstän laukassa avut läpi ja lopuksi yleensä otan muutaman reippaamman spurtin.


Torstaina me harjoiteltiin kahdella suhteutetulla välillä laukan säätelyä, eli molemmat välit oli 11m ja toiseen väliin piti tehdä 3 laukkaa ja toiseen 4 laukkaa. Ravissa tehtiin vasempaan kierrokseen ensin niin, että ensimmäiseen väliin mahdollisimman monta askelta, ja toiseen väliin mahdollisimman vähän. Meidän paras kierros oli 10 ja 6 askelta. 
Oikeaan kierrokseen tehtiin toisinpäin, alla siitä video ja paras askeltulos (6 ja 9), mutta jäin ottaan liikaa kädellä ja tahti rikkoutui, joten suoritus ei ole siisti. 

                                            

Laukassa meidän piti tulla esteillä, mutta koska tehtävä oli hankala, jätettiin esteet nostamatta ja keskityttiin rauhassa puomeilla. Tehtiin samanlailla, vasemmalle ensin 4 ja sitten 3 laukka-askelta ja oikealle toisinpäin. 
Vasen kierros on ponille selvästi huonompi, laukkaa koottaessa se jää nelitahtiseksi tosi helposti, eli tehtävä oli meille erittäin kehittävä.


Lopuksi loppuverkkailua, meillä ei oo tällä hetkellä peilejä maneesissa, minkä näkee kyllä istunnasta samantien, siksipä pyydän aina välillä jonkun kuvaamaan ns.istuntakameraa ja se saa nyt toimia ravivideona, koska ponilla on aika kiva liike hyppäämisen jälkeen.

Semmoinen valmennus, mun mielestä oli tosi kiva ja hyödyllinen ja sopivan haastava. Hevonen tuntui aika kivalta ja reagoi hyvin siihen, mitä pyysin.

Mä palaan tästä olympialaisten pariin, hyvää viikonlopun jatkoa kaikille ! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi !