keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Harrasteohjaajan loppukokeet

Moikkamoi ! 
Elämä päättikin heitellä mun oman päänsä mukaan eri suuntaan kun mä halusin ja siitä syystä nämä postaukset on _hitusen_ jäljessä, kuten on kaikki muutkin postaukset ja osa niin pahasti, että en edes tiedä viitsinkö niitä enään kirjoittaa. 

Ilmoittauduin kuitenkin 3.4 sekä 4.4 järjestettäviin ratsastuksen tutkintotilaisuuksiin aikeenani tämä osa-alue raapaista kasaan. Asiathan ei mennytkään ihan niin kuin mä halusin (tietenkään) ja lopputuloksena on yhden radan uusiminen, mutta lisää siitä aiheesta alempana. 

Tiistaina 1.4 me pakattiin siis ponimus traikkuun, kamat autoon ja startattiin tiimi kohti Harjua. Poni on aika kova stressaan uudessa paikassa, niin menin varmuuden vuoksi aikasemmin. Tiistaina ja keskiviikkona vain tutustuttiin taas paikkoihin kävellen, juoksuttaen ja keskiviikkona otin pari hyppyä torstaita varten. Torstai-aamuna kukonlaulun aikaan oli aika mennä valmistelemaan hevonen ja itsensä ensimmäisiin suorituksiin, eli juurikin mun pelkäämiin estenäyttöihin. Googlettamalla löytyy nämä radat selostettuina, sikäli jotakuta kiinnostaa. 
Maneesiin astelin kello 7.30 ja 8.00 alkoi ensimmäinen rata, eli Rata1, jossa olia paljon teknisiä tehtäviä ja pieniä esteitä. Arvioinnissa sanottiin vähän voimattomasta liikkumisesta, mutta kuitenkin hevonen reagoi ja meni halutussa askellajissa. Mulle sanottiin liian pitkästä jalustimesta, joka vie painopisteen väärään paikkaan ja näin ollen mun on vaikeampi pysyä ja uskaltaa olla sielä etukenossa sekä pienestä myötäämisestä, mutta koska poni ei yleensä juuri venytä kaulaa niin en oo lähtenyt ylimyötäämään. Kaikenkaikkiaan jäi hyvä fiilis tosta radasta ja tättädää, sieltähän napsahti kiitettävä !! Empä olis koulutuupparina koskaan uskonut tätäkään tapahtuvan, mutta näin siinä nyt kävi. 
Muiden suoritusten, radan muuttamisen ja uuden lyhyen verryttelyn jälkeen oli aika startata seuraavalle radalle, eri Rata2 ja harrasteohjaajien loppukoe. Tässä oli jo enempi vain esteratsastusta ja maksimikorkeus oli 80cm ja vissiin 2 estettä oli sen 80. Hain verryttelyssä poniin vähän kaasua ja eteenpäinpyrkimystä ja radalla mulla olikin allani mun mielestä hyvin kuulolla ollut hevonen ja selvitettiin kaikki tehtävät. Innari-sarjalla poni tuntu jäävän ihan tosi kauas, mutta eipä se videolla siltä näytäkään, mutta välit oli ihan reilusti pidemmät, kuin mitä kotona mennään. Tein verryttelyssä virheen, kun sai hypätä tuota  suhteutetun ensimmäistä estettä ja kurvasin sieltä aina uralle ja tottakai hevonen tuli radalla vastalaukassa alas esteeltä ja sitten oli kiire ja hätä.
Arvioinnissa ei tainnut olla mitään ihmeellistä, mikä ei olisi tullut ekalta radalta jo julki.


Ja kuten alussa jo sanoin, johonkinhan tämäkin kusi ja koulurata... Kyllä. Mä en oikeestaan tiedä mitä tapahtui, mulla oli aivot lukossa, unohdin radan ja en jaksanut edes koittaa ratsastaa, hevonen oli väsynyt ja haluton tekeen yhteistyötä ja niin. Ei ollut meidän päivä, ja kouluradasta tyli tyydyttävä1, ja arvosanana pitää olla hyvä2 niin tämä on käytävä vielä korottelemassa, tosin eri hevosella. ;) 

Kaikenkaikkiaan meillä oli ihan tosi kiva ja monivivahteinen reissu ponin kanssa ja nyt ollaan taas askeleen verran lähempänä ammattiin valmistumista !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi !