keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Esteratsastusta pitkästä aikaa !

Heippahei ! 

Kävin alkuviikolla hyppäämässä hetkeen aikaan, tai eihän välissä ollut kun pari viikkoa, mutta tottunut molemmilla itikoilla hypsimään kerran viikossa. Tälle kerralle olin tyylikkäästi unohtanut omat saappaani kotiin ja oli niin pirun kylmä, että en voinut ottaa takkia pois päältä mutta tunnustan, ei mun ryhti oo mistään löytynyt. Meidän suurimmat ongelmat on laukanvaihdot, sekä laukan vaihdottomuus. :D Ponska tahtoo siis vaihtotehtävillä olla vaihtamatta ja suorilla linjoilla vaihtaa. Ponnistuspaikatkin on mulla vähän enempi hallussa kun hevosella, mutta reenattiin vähän niitäkin hyvin vaihtelevalla menestyksellä. 


Alottelin siis sileenverkan ja puomien jälkeen ihan pikkusilla pystyillä tehtäviä. Molemmilla diagonaaleilla oli pystyt, jotta sai vaihdot molempiin suuntiin ja pitkällä sivulla yksittäinen pysty jonka maalinjaa säädeltiin ja tulin suoristuksesta eri askelmäärillä (koitin ainakin)
Aika kauan näitä tahkottiin, koska perinteiset ongelmat tuli esille.. Lopuksi kaikki tehtävät tuli tosi kivasti ja poni malttoi ensin odottaa lähestymiseen ja hypätä merkistä, eikä jäänyt ryysään ja päättelemään itse ponnistuspaikkoja, joista ei yleensä seuraa mitään kovin hyvää. 

Lopuksi poni saa kiitoksena laukkailla ympäri maneesia pitkällä ohjalla matalassa muodossa ja keventelen ravit ihan samaantapaan vähän taivutellen ja jumppaillen. 

Vihaan bloggaajia jotka ei koskaan myönnä virheitä, saatika esittele niitä joten tässä teille maalinjaa ponnistuspuomina ja paskahalvauksessa oleva kuski olkaas hyvä!Huomenna mulla on lyhyt päivä töissä, joten ehdin valosalla finally kuvata ainakin pariin postaukseen materiaalit ja viikonlopun aikana toivottavasti muut niin saan vihdoin yhden postauksen heinäkuulta.... tehtyä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi !